Božské šľahačkové rezy

Suroviny


Na cesto:

8 vajec, 8 PL kryštálového cukru, 10 PL polohrubej múky, 1 - 2 PL kaka

Na vanilkový krém:

200 g Hélie, 80 g krémového prášku (Zlatý Klas a pod.), 500 ml polotučné mlieko Sabi, 50g kryštálového cukru, jeden vanilínový cukor, 1 -2 KL kakaa (nemusia byť), rumová esencia

Na orechový krém:

200 g mletých orechov, cukor podľa chuti, vanilínový cukor, polotučné mlieko Sabi, kôra z jedného citóna

Na ozdobu:

kiwi, jahody, 3 ks smotany na šľahanie 33% (200 ml) Sabi, stužovač šľahačky, čokoláda

Postup


Cesto:

Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme preosiatu múku a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Pridáme kakao, cesto rozdelíme na dve časti. Pečieme ho na papieri na pečenie.

Vanilkový krém:

Z mlieka, Zlatého Klasu a cukru uvaríme puding, ktorý po vychladnutí zmixujeme s Héliou. Dochutíme rumovou arómou.

Orechový krém:

Orechy, cukor a citrónovú kôru sparíme takým množstvom mlieka aby nám vznikol roztierateľný krém.

 

Na prvý plát cesta natrieme polovicu vanilkového krému, naň poukladáme jahody. Natrieme druhú polovicukrému a naň položíme druhý plát cesta. Natrieme orechovú plnku a na ňu dáme polovicu šľahačku vyšľahanej zo smotany. Navrch poukladáme kolieska kiwi a potrieme zvyšnou šľahačkou. Posypeme strúhanou čokoládou.

Poznámka: Koláč pečieme na menšom plechu.

čas prípravy

60 minút

počet porcií

4 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore