Božské šľahačkové rezy
Suroviny
Na cesto:
8 vajec, 8 PL kryštálového cukru, 10 PL polohrubej múky, 1 - 2 PL kaka
Na vanilkový krém:
200 g Hélie, 80 g krémového prášku (Zlatý Klas a pod.), 500 ml polotučné mlieko Sabi, 50g kryštálového cukru, jeden vanilínový cukor, 1 -2 KL kakaa (nemusia byť), rumová esencia
Na orechový krém:
200 g mletých orechov, cukor podľa chuti, vanilínový cukor, polotučné mlieko Sabi, kôra z jedného citóna
Na ozdobu:
kiwi, jahody, 3 ks smotany na šľahanie 33% (200 ml) Sabi, stužovač šľahačky, čokoláda
Postup
Cesto:
Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme preosiatu múku a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Pridáme kakao, cesto rozdelíme na dve časti. Pečieme ho na papieri na pečenie.
Vanilkový krém:
Z mlieka, Zlatého Klasu a cukru uvaríme puding, ktorý po vychladnutí zmixujeme s Héliou. Dochutíme rumovou arómou.
Orechový krém:
Orechy, cukor a citrónovú kôru sparíme takým množstvom mlieka aby nám vznikol roztierateľný krém.
Na prvý plát cesta natrieme polovicu vanilkového krému, naň poukladáme jahody. Natrieme druhú polovicukrému a naň položíme druhý plát cesta. Natrieme orechovú plnku a na ňu dáme polovicu šľahačku vyšľahanej zo smotany. Navrch poukladáme kolieska kiwi a potrieme zvyšnou šľahačkou. Posypeme strúhanou čokoládou.
Poznámka: Koláč pečieme na menšom plechu.
čas prípravy
60 minút
počet porcií
4 porcie
zložitosť
stredná
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk