Babičkine lekvárové rožteky
Suroviny
900 g hladká múka
400 ml SABI kyslá smotana
500 g SABI maslo
1 ČL soľ
podľa chuti slivkový lekvár + kryštálový cukor
zmes vanilkového a práškového cukru na obaľovanie
rozšľahané vajíčko na potretie
Postup
1. Múku preosejeme do väčšej misky, pridáme soľ, zmäknuté SABI maslo a SABI kyslú smotanu.
2. Rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a necháme aspoň 2 hodiny odpočívať v chladničke.
3. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a nakrájame ho na podlhovasté trojuholníky.
4. Na širší koniec dáme porciu plnky (1 PL slivkového lekváru zmiešaného s kryštál. cukrom), tenší koniec potrieme rozšľahaným vajíčkom. Trojuholník nakoniec zrolujeme - rolujeme od širšej časti, na ktorej je plnka a konce zľahka zatlačíme (aby lekvár nevytiekol).
5. Hotové rožteky poukladáme na papierom na pečenie vystlaný plech, popicháme ich vidličkou a potrieme rozšľahaným vajíčkom.
6. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200°C asi 20 minút. Po upečení ešte horúce rožteky obalíme v cukrovej zmesi.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.