Varíme s vedúcou Františkou

Suroviny


1 l SABI mlieko
1 SABI smotana na šľahanie
1 Sabina
1 Volovec v črievku
1 Volovec Blok
125 g SABI maslo

3 ks kuracie prsia
2 PL polohrubá múka
soľ, čierne korenie

Postup


1. Polovicu SABI masla rozpustíme v hrnci s trochou olivového oleja. Pridáme 2 PL polohrubej múky a zmes poriadne premiešame, aby nevznikli hrudky. Múku chvíľu smažíme a nakoniec pridáme SABI smotanu na šľahanie a SABI mlieko, zmes dôkladne premiešame a pridáme Sabinu a Volovec v črievku.

2. Nakoniec do omáčky nastrúhame syr Niva a Volovec a necháme ich rozpustiť. Omáčku dochutíme čiernym korením a trochou soli.

3. Kuracie prsia nakrájame na rezne a vyklepeme ich. Mäso osolíme a okoreníme z oboch strán.

4. Na panvici rozpálime olej so SABI maslom a mäso orestujeme z oboch strán.

5. Kurací plátok prelejeme syrovou omáčkou a podávame s domácimi hranolkami.

 

MILK-AGROFrantiška Véghová Czereova je vedúcou predajne MILK-AGRO v Trhovej Hradskej. Každý deň pripravuje pre svoju rodinu obľúbené jedlá zo SABI produktov a o svoje recepty sa rada delí s priateľmi.

 

 

čas prípravy

45 minút

počet porcií

6 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Šetrite naše stromy, prihláste sa do newslettera a pomôžte prírode.

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Hore