800 g bravčových kociek na guľáš
olej
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
3 lyžičky mletej sladkej papriky
1,5 l bravčového vývaru
10 guľôčok nového korenia
10 guľôčok celého čierneho korenia
3 bobkové listy
300 g kyslej kapusty
2 lyžice hladkej múky
100 ml smotany na šľahanie 33 % SABI
4 lyžice kyslej lahôdkovej smotany SABI

">

Segedínsky guláš

Suroviny


800 g bravčových kociek na guľáš
olej
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
3 lyžičky mletej sladkej papriky
1,5 l bravčového vývaru
10 guľôčok nového korenia
10 guľôčok celého čierneho korenia
3 bobkové listy
300 g kyslej kapusty
2 lyžice hladkej múky
100 ml smotany na šľahanie 33 % SABI
4 lyžice kyslej lahôdkovej smotany SABI

Postup


V hrnci na rozpálenom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme nakrájaný cesnak a restujeme do zlatista.
Umyté a osušené kocky mäsa osolíme, okoreníme, pridáme do hrnca a krátko opečieme zo všetkých strán. Potom mäso posypeme mletou sladkou paprikou a iba krátko orestujeme, aby sa paprika nespálila a nezhorkla. Mäso podlejeme vývarom a do hrnca pridáme v plátne zabalené guľôčky nového a celého čierneho korenia a bobkové listy. Privedieme k varu a pod pokrievkou dusíme takmer domäkka.
Potom k mäsu pridáme nakrájanú scedenú kyslú kapustu a dusíme domäkka ešte asi 15-20 minút. Plátno s korením vyberieme. V miske dohladka vymiešame smotanu s hladkou múkou. Pripravenou zmesou mäso zahustíme a varíme ešte asi 15 minút.
Podľa chuti môžeme segedínsky guľáš dochutiť cukrom alebo šťavou z kyslej kapusty.

čas prípravy

60 minút

počet porcií

4 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore