Rýchle cestoviny so Sabinovskou tehlou
Suroviny
2 l vody
400 g cestovín (výber je na vás)
140 g taveného syra Sabina
250 g sabinovskej tehly 45 %
1 malá cibuľa
50 g údenej slaniny
450 ml acidofilného mlieka SABI
Korenie podľa potreby (soľ, čierne korenie, paprika)
Trochu masla SABI
Postup
V slanej vode uvaríme cestoviny a scedíme. V malom hrnci roztopíme maslo, ktoré osolíme. Následne pridáme cibuľu nakrájanú na malé kocky. Keď cibuľka zavonia, pridáme nakrájanú údenú slaninku. Keď sa slaninka opraží do zlatista, pridáme acidofilné mlieko a tavený syr Sabina. Trošku okoreníme a povaríme, aby z toho vznikla jednoliata hmota. Následne to odstavíme zo sporáka a premiešame s cestovinami. Cestoviny vyklopíme do plechu a navrch postrúhame sabinovskú tehlu. Dáme zapiecť na 5 až 10 minút pri 180 °C. Syr sa nám krásne zapečie a môžeme podávať.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.