Ražniči s opečenou sabinovskou hrudkou

Suroviny


1 bal Podravka grill classic
700 g prsia kuracie
300 g brokolica
150 g červená cibuľa
2 bal Sabinovská hrudka
30 g Sabina črievko
50 ml ocot balzamikový
1 ks paprika žltá
4 ks chlieb celozrnný
1 PL med
1 PL olej

Postup


1. Balzamikový ocot zmiešame s Podravkou grill classic, medom a olejom, a tak nám vznikne marináda, ktorú dobre premiešame a necháme postáť zhruba 20 minút. Kuracie prsia a Sabinovskú hrudku nakrájame na kocky, samostatne zalejeme pripravenou marinádou, zakryjeme a necháme asi 30 minút postáť. Papriku nakrájame na kocky a cibuľu na štvrtiny. Brokolicu nakrájame na menšie kúsky, vložíme do horúcej vody a varíme asi 2 minúty, scedíme a necháme vychladnúť.
 

2. Na drevené alebo kovové špajdle napicháme striedavo marinované kúsky mäsa, Sabinovskej hrudky, papriku, brokolicu a cibuľu. Gril potrieme olejom a dobre rozohrejeme. Položíme naň pripravené ražniči a grilujeme asi 8 minút z každej strany.
 

3. Kúsky celozrnného chleba potrieme tenkou vrstvou taveného syra Sabina črievko a položíme ich na gril, kde pečieme ražniči. Spodnú stranu chleba dobre opečieme a druhú natretú stranu necháme piecť už len cca 1 minútu. Grilované ražniči podávame s opraženým chlebom a sezónnym šalátom.
 

čas prípravy

50 minút

počet porcií

4 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore