Quiche s údeným mäsom a šampiňónmi

Suroviny


Ingrediencie

SABI mlieko
SABI kyslá smotana
syr Volovec
1 cibuľa
balík šampiňónov
petržlenová vňať
údené mäso
špenát
soľ
čierne korenie
strúčik cesnaku
5 vajec
lístkové cesto

Postup


Pripravíme si zmes. Cibuľu si opražíme na oleji, pridáme šampiňóny, soľ a čierne korenie. Popražíme a pridáme nakrájané údené mäso. Povaríme, kým nezmäknú šampiňóny.

Do misky vložíme špenát a zalejeme vriacou vodou, prikryjeme a necháme chvíľu odstáť. Po pár minútach odkryjeme, pridáme celú SABI kyslú smotanu, soľ, čierne korenie a nastrúhaný cesnak (prípadne ho môžete aj pretlačiť). Poriadne vymiešame.

Pripravíme si zálievku, v miske vymiešame 5 vajec, pridáme 150 ml mlieka, osolíme a okoreníme. Vymiešame a vsypeme nakrájanú petržlenovú vnať.

Vyvaľkáme lístkové cesto a vložíme do zapekacej misy. Na cesto navrstvíme zmes so špenátom, zmes s údeným mäsom a posypeme vrstvou nastrúhaného syra Volovec. Okraje cesta pozahýname dovnútra. Polejeme pripravenou zálievkou.

Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 200 °C pečieme asi 40 minút. Dobrú chuť!

čas prípravy

60 minút

počet porcií

5 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore