Quiche s údeným mäsom a šampiňónmi
Suroviny
Ingrediencie
SABI mlieko
SABI kyslá smotana
syr Volovec
1 cibuľa
balík šampiňónov
petržlenová vňať
údené mäso
špenát
soľ
čierne korenie
strúčik cesnaku
5 vajec
lístkové cesto
Postup
Pripravíme si zmes. Cibuľu si opražíme na oleji, pridáme šampiňóny, soľ a čierne korenie. Popražíme a pridáme nakrájané údené mäso. Povaríme, kým nezmäknú šampiňóny.
Do misky vložíme špenát a zalejeme vriacou vodou, prikryjeme a necháme chvíľu odstáť. Po pár minútach odkryjeme, pridáme celú SABI kyslú smotanu, soľ, čierne korenie a nastrúhaný cesnak (prípadne ho môžete aj pretlačiť). Poriadne vymiešame.
Pripravíme si zálievku, v miske vymiešame 5 vajec, pridáme 150 ml mlieka, osolíme a okoreníme. Vymiešame a vsypeme nakrájanú petržlenovú vnať.
Vyvaľkáme lístkové cesto a vložíme do zapekacej misy. Na cesto navrstvíme zmes so špenátom, zmes s údeným mäsom a posypeme vrstvou nastrúhaného syra Volovec. Okraje cesta pozahýname dovnútra. Polejeme pripravenou zálievkou.
Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 200 °C pečieme asi 40 minút. Dobrú chuť!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.