Morčacie prcia plnené Volovcom

Suroviny z produktov


Maslo SABIVolovec porc.výkroj

Suroviny


150 g syr VOLOVEC Výkroj
125 g maslo SABI
500 g morčacie rezne (plátky)
1 ks tekvica Hokkaido
podľa potreby olivový olej
podľa potreby soľ
podľa potreby čierne korenie
podľa potreby čerstvý tymian
1 hlávka cesnaku
1 hrsť rukoly
1 hrsť sušených brusníc
100 ml suchého ružového vína

Postup


1. Pečená tekvica

Tekvicu ošúpeme, vydlabeme si vnútro, nakrájame ju na menšie kúsky a vložíme do zapekacej misy. Môžeme pridať aj niekoľko semienok. Kúsky tekvice pokvapkáme olivovým olejom, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a posypeme čerstvým tymianom. Celú hlávku cesnaku (aj so šupkou) rozrežeme a rozlámeme na strúčiky a pridáme k tekvici. Na vrch poukladáme plátky masla, aby sa nám celá chuť zjemnila. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C približne na 30 minút.

2. Plnené morčacie rezne

Morčacie prsia opláchneme a dôkladne osušíme. Mäso si následne naklepeme na tenšie plátky. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Každý plátok naplníme veľkým kusom Volovca, rukolou a brusnicami, ktoré nám 12 hodín odpočívali v ružovom víne. Plátok mäsa preložíme a urobíme si kapsy, ktoré spojíme špajdľou. Grilovaciu panvicu pokvapkáme olivovým olejom a mäso sprudka opečieme do zlatohneda (z každej strany asi 4 minúty). Mäso potom preložíme do zapekacej misy na predpečenú tekvicu, navrch opäť poukladáme plátky masla a dáme dopiecť do rúry na ďalších 10 minút pri 200 °C. Mäso servírujeme na pečenej tekvici. Pred podávaním ozdobíme brusnicami, pečenými tekvicovými semienkami a lístkami čerstvej rukoly.

čas prípravy

60 minút

počet porcií

4 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore