Kapor na víne a cesnaku
Suroviny
Kapor - 4 porcie (kúsky)
Biele víno (môže byť aj ružové) - 150 - 200 ml
Soľ - podľa chuti
Korenie farebné, čerstvo mleté - podľa chuti
Rasca mletá - podľa chuti
Cesnak - 1 hlavička
Tymian sušený - podľa chuti
Postup
Postup:
1. Porcie z kapríka umyjeme, osušíme, osolíme, jemne ochutíme drvenou rascou a uložíme do pekáča, ktorý sme vymazali kúskom masla SABI. Vložíme do rúry zohriatej na 190 °C a pečieme 15 minút.
2. Medzitým zmiešame cca 1,5-2 dl bieleho alebo ružového vínka, 5-6 očistených a pretlačených strúčikov cesnaku a 1/2-1 ČL sušeného tymianu a 50 g roztopeného masla SABI. Po 15 minútach kapríka rovnomerne polejeme vínovo-cesnakovo- maslovou zmesou a pečieme ešte 10 minút, nakoniec zapečieme pod grilom 3-4 minúty (na najvyšší výkon).
3. Príloha podľa chuti – my odporúčame tradičný vianočný zemiakový šalát, alebo uvarené zemiačiky, zmiešané s malým kúskom masla SABI a petržlenovou vňaťou, ochutené štipkou soli.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.