SABI vaječný likér
Suroviny
10 ks žĺtkov
2 ks sladeného Salka
300 ml SABI mlieka
3 ks vanilkového cukru
20 g práškového cukru
700 ml rumu
javorový sirup podľa chuti
mletú škoricu
muškátový orech
perníkové korenie
Postup
1. Žĺtka vyšľaháme s cukrom, pridáme SABI mlieko, vanilkový a práškový cukor. Všetko poriadne zmiešame a zohrievame na miernom plameni, nevaríme!
2. Keď je zmes horúca (ale nevrie), pridáme do nej 2 Salká a poriadne premiešame. *Ak chcete dosiahnuť karamelovú chuť, Salká si vopred skaramelizujte - plechovky nechajte variť aspoň 2 hodiny vo vriacej vode. Výsledný likér bude mať tmavšiu farbu a karamelovú chuť.
3. Zmes odstavíme z plameňa a necháme ju chladnúť. Keď nie je úplne horúca, pridáme do nej rum, javorový sirup, škoricu, muškátový orech a perníkové korenie podľa chuti.
4. Podávame so šľahačkou, posypané kakaom.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.