Zemiakové pagáčiky

Suroviny


3 šálky polohrubej múky
2 šálky uvarených postrúhaných zemiakov
½ šálky nastrúhaného zrejúceho syra
Sabinovská tehla
2 lyžice kyslej lahôdkovej smotany SABI
2 vajcia
2 lyžičky soli
200 ml oleja
polotučné mlieko SABI
kryštálový cukor
1 droždie
sezam
rasca
mak

Postup


Do múky pridáme zemiaky, syr, vajce, soľ, smotanu, olej a kvások, ktorý si pripravíme z vlažného mlieka, cukru a droždia. Cesto zamiesime. Zostane riedke a bude trošku lepiť. Vrch posypeme múkou a necháme na teplom mieste vykysnúť. Na pomúčenej doske ho vyvaľkáme a vykrajujeme pagáčiky, ktoré potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme strúhaným syrom, sezamom, rascou alebo makom podľa chuti. Pečieme na plechu vystlaným papierom na pečenie pri teplote 160 ºC do zlatista.


Dobrú chuť!

 

čas prípravy

60 minút

počet porcií

5 porcie

zložitosť

ľahká

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore