Zapekané bagety s mäsovými guľkami

Suroviny


300 g mletého hovädzieho mäsa
2 ks strúčiky cesnaku
2 ks menšie cibule
1 ks vajce
1 konzervu lúpaných paradajok
kryštálový cukor
3 PL strúhanky
mleté čierne korenie, soľ
1 PL olivového oleja
čerstvú bazalku alebo petržlenovú vňať
Sabinovskú Tehlu 30% Plátky
čerstvé bagety

Postup


1. Mleté mäso vložíme do misky a pridáme 1 strúčik pretlačeného cesnaku, 1 nadrobno nasekanú cibuľu, vajce, strúhanku, soľ a čierne korenie mleté podľa chuti.

2. Rukou vypracujeme mäsovú zmes, z ktorej tvarujeme menšie guľky. Guľky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olejom a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 30 minút.

3. Na panvici orestujeme na oleji nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme pretlačený strúčik cesnaku a chvíľku restujeme. Nakoniec pridáme paradajky z konzervy a všetko spolu premiešame. Dochutíme soľou, korením a cukrom a varíme do zhustnutia zhruba 15 minút. Do omáčky po odstavení primiešame nasekanú bazalku alebo vňať.

4. Bagety pozdĺžne narežeme, otvoríme, na jednu stranu nanesieme paradajkovú omáčku. Na druhú stranu poukladáme plátky Sabinovskej Tehly 30% a do stredu vložíme mäsové guľky. Naplnené bagety položíme na plech a zapekáme na funkcii grilu zhruba 10 minút.

5. Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom.

čas prípravy

60 minút

počet porcií

4 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
© 2024 MILK-AGRO | Všeobecné vyhlásenie | Ochrana osobných údajov | Design by SIXNET
Hore