Veľkonočný syrek nasladko
Suroviny
1 I mlieka SABI
10 ks vajíčok
200 g sušených hrozienok
2 balenie vanilky
štipka soli
Postup
Vajíčka poriadne vyšľaháme a spolu s mliekom varíme na miernom ohni. Zmes v hrnci neustále miešame a postupne pridáme umyté hrozienka, vanilku a soľ. Celú zmes varíme, až kým sa nám nezačne hmota zrážať, vtedy sporák vypneme a ešte 2-3 minútky necháme hmotu odpočívať. Do väčšej nádoby si pripravíme gázu a varechu (na ňu gázu zavesíme). Naberačkou vložíme hmotu do gázy, ktorú poriadne stiahneme špagátom, aby sme sa zbavili prebytočnej vody. Syrek necháme v gáze odstáť do nasledujúceho dňa, aby poriadne stuhol a zbavil sa všetkej tekutiny. Skladujeme v chladničke.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.