Veľkonočná hrudka

Suroviny z produktov


Mlieko plnotučné

Suroviny


10 ks vajec
1 liter SABI plnotučného mlieka
2 PL kryštálového cukru
1 čl soli
gázu alebo utierku, hrniec, sitko, špagát

Postup


1. Do väčšej misky rozbijeme 10 vajec a poriadne ich rozmixujeme.

2. Do druhej misky si nachystáme sitko, ktoré vystelieme vlhkou gázou alebo utierkou, cez ktoré budeme hrudku cediť. Utierka/gáza musí byť vlhká, aby sa k nej hmota neprilepila.

3. Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme soľ, cukor a necháme zohrievať.

4. Do vriaceho mlieka za stáleho miešania prilejeme vajcia. Mlieko s vajciami miešame a čakáme, kým sa nám začne srvátka oddeľovať od mlieka (v mlieku sa začnú tvoriť hrudky). Keď sa začne na vrchu tvoriť pena, hrniec odstavíme. Hmota nemôže byť príliš hustá, ani príliš riedka.

5. Mliečno-vajíčkovú hmotu prelejeme do sitka s gázou/utierkou a hmotu scedíme. Utierku zvrchu pevne zatiahneme špagátom a z hrudky sa snažíme vytlačiť čo najviac srvátky. Pri práci s hrudkou odporúčame použiť silikónové rukavice, pretože zmes je veľmi horúca.

6. Hrudku necháme na chladnom mieste odkvapkať a vychladnúť. Vychladnutú ju skladujeme v chladničke a podávame s veľkonočnými dobrotami.

čas prípravy

45 minút

počet porcií

6 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore