Tradičná vianočná štóla
Suroviny
500 g hladkej múky
200 g krupicového cukru
2 ks vajíčka
1 ks prášok do pečiva
1 ks vanilkový cukor
150 g SABI masla
50 g bravčovej masti
250 g SABI tvarohu
120 g orechov
120 g kandizovanej pomarančovej kôry
sušene hrozienka a brusnice podľa chuti
Postup
1. Múku a prášok do pečiva preosejeme do väčšej misky, pridáme vanilkový cukor, SABI tvaroh, bravčovú masť a zmäknuté SABI maslo.
2. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny a pridáme do sypkých prísad. Rukou vypracujeme cesto a na záver do neho pridáme orechy, hrozienka, brusnice a kandizovanú pomarančovú kôru.
3. Cesto rozdelíme na polovicu a vytvarujeme z neho dva valčeky. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180°C približne 40 minút.
4. Po upečení potrieme ešte teplé štóly SABI maslom a posypeme ich práškovým cukrom. Po vychladnutí zabalíme koláče do alobalu a necháme odpočívať - čím dlhšie štóla odpočíva, tým je vláčnejšia.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.