Syrovo-šunkový koláč SABI

Suroviny


CESTO:

350 g hladkej múky

25 g čerstvého droždia

½ čl kryštálového cukru

1 čl soli

200 ml teplého mlieka

3 pl olivového oleja

PLNKA:

3 ks vajcia

250 ml kyslej smotany SABI

1 ks čerstvá cibuľa

200 g šunky

400 g Sabinovskej Tehly 45 %

1 čl sušeného tymianu

soľ, korenie

Postup


  1. Najprv si prichystáme všetko na kysnuté cesto. Zmiešame droždie s cukrom a pár lyžicami teplého mlieka. Miešame, kým sa cukor nerozpustí, necháme odpočinúť 5 minút. Múku preosejeme do veľkej misky, v strede urobíme otvor, kam nalejeme droždie. Po krajoch múku posypeme soľou, aby neprišla do styku s droždím. Začneme miesiť. Pridáme zvyšok teplého mlieka a neskôr aj olivový olej. Cesto je pripravené, keď sa už nelepí na ruku. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme na teplom mieste odpočívať.
  2. Medzitým  si  pripravíme  plnku.  Šunku  nakrájame  na  kocky  a  Sabinovskú  Tehlu  nastrúhame  na hrubo.  Cibuľu  očistíme  a  nakrájame  na  jemno. V  miske  si  zmiešame vajcia  s  kyslou  smotanou. Do zmesi pridáme šunku, syr, cibuľu a premiešame. Pridáme soľ, korenie a tymian.
  3. Kysnuté cesto vyložíme na jemne pomúčený stôl alebo pracovnú dosku, roztiahneme do obdĺž-nikového  tvaru  cca  25×35  (záleží  od  plechu).  Cesto  preložíme  na  plech vyložený  papierom  na pečenie a na neho vylejeme syrovo-šunkovú zmes.
  4. Vložíme do vopred vyhriatej rúry (180 °C) na 40 minút alebo kým koláč nezhnedne.
  5. Po vychladnutí môžeme krájať.

čas prípravy

90 minút

počet porcií

4 porcie

zložitosť

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore