Špenátové palacinky plnené tvarohom

Suroviny


Ingrediencie

1 mrazený špenátový pretlak
2 vajcia
500 ml polotučného mlieka SABI
20 g hladkej múky
sterilizovaná kápia
200 g roztierateľného tvarohu SABI
mleté biele korenie
sterilizovaná kápia
200 g kyslej lahôdkovej smotany SABI

Postup


Špenát necháme rozmraziť a zbavíme ho prebytočnej vody. Pridáme mlieko, vajíčka, majorán, korenie, soľ a roztlačený cesnak. Miešame a postupne pridávame múku. Cesto je hustejšie ako pri klasických palacinkách. Necháme ho 5 minút postáť. 

Na rozohriatu panvicu potretú olejom nalejeme tenkú vrstvu cesta a palacinky pečieme z oboch strán.


Na náplň zmiešame mäkký tvaroh s kyslou smotanou a dochutíme soľou a korením. Vychladnuté palacinky naplníme pripravenou zmesou a zrolujeme. 
Dobrú chuť!


Palacinku prekrojte na 3 kúsky. Do každej časti zapichnite špáradlo s kápiou.

čas prípravy

50 minút

počet porcií

4 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore