Špenátové palacinky plnené tvarohom
Suroviny
Ingrediencie
1 mrazený špenátový pretlak
2 vajcia
500 ml polotučného mlieka SABI
20 g hladkej múky
sterilizovaná kápia
200 g roztierateľného tvarohu SABI
mleté biele korenie
sterilizovaná kápia
200 g kyslej lahôdkovej smotany SABI
Postup
Špenát necháme rozmraziť a zbavíme ho prebytočnej vody. Pridáme mlieko, vajíčka, majorán, korenie, soľ a roztlačený cesnak. Miešame a postupne pridávame múku. Cesto je hustejšie ako pri klasických palacinkách. Necháme ho 5 minút postáť.
Na rozohriatu panvicu potretú olejom nalejeme tenkú vrstvu cesta a palacinky pečieme z oboch strán.
Na náplň zmiešame mäkký tvaroh s kyslou smotanou a dochutíme soľou a korením. Vychladnuté palacinky naplníme pripravenou zmesou a zrolujeme.
Dobrú chuť!
Palacinku prekrojte na 3 kúsky. Do každej časti zapichnite špáradlo s kápiou.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk