Špenátová roláda plnená syrom Volovec
Suroviny
Cesto:
4 vajcia
450 g mrazený špenátový pretlak
1 strúčik cesnaku
140 g polohrubej múky
½ prášku do pečiva
mleté čierne korenie
olej
Plnka:
200 g masla SABI
200 - 250 g zrejúceho syra Volovec
200 g šunky
tavený syr Volovec
Postup
Žĺtky, cesnak, čierne korenie, olej a rozmrazený, dobre odkvapkaný špenát spolu vymiešame. Pridáme múku premiešanú s práškom do pečiva a nakoniec vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Cesto rovnomerne rozotrieme na väčší plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 160 ºC približne 20 minút.
Po upečení teplú roládu pozdĺžne rozrežeme na 2 časti a zvinieme každú časť zvlášť. Po vychladnutí roládu rozvinieme a naplníme plnkou.
Plnka: V miske vymiešame zmäknuté maslo, nastrúhaný syr, nakrájanú šunku a podľa potreby pridáme aj tavený syr. Zmesou naplníme rolády, ktoré potom nakrájame a podávame ako jednohubky.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk