Špenátová roláda plnená syrom Volovec

Suroviny


Cesto:
4 vajcia
450 g mrazený špenátový pretlak
1 strúčik cesnaku
140 g polohrubej múky
½ prášku do pečiva
mleté čierne korenie
olej

Plnka:
200 g masla SABI
200 - 250 g zrejúceho syra Volovec
200 g šunky
tavený syr Volovec

Postup


Žĺtky, cesnak, čierne korenie, olej a rozmrazený, dobre odkvapkaný špenát spolu vymiešame. Pridáme múku premiešanú s práškom do pečiva a nakoniec vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Cesto rovnomerne rozotrieme na väčší plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 160 ºC približne 20 minút.
 

Po upečení teplú roládu pozdĺžne rozrežeme na 2 časti a zvinieme každú časť zvlášť. Po vychladnutí roládu rozvinieme a naplníme plnkou.
 

Plnka: V miske vymiešame zmäknuté maslo, nastrúhaný syr, nakrájanú šunku a podľa potreby pridáme aj tavený syr. Zmesou naplníme rolády, ktoré potom nakrájame a podávame ako jednohubky.

čas prípravy

60 minút

počet porcií

4 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore