Silvestrovský bryndzo-hrudkovník

Suroviny


CESTO:

300 g polohrubá múka
20 g droždie
1 ks vajíčko
1 ČL cukor
150 ml mlieko SABI

VRCHNÁ ZMES:

250 g bryndza
200 g Sabinovská hrudka biela
250 mI kyslá smotana SABI
200 g oravská slanina
2 ks cibuľa
1 ks kôpor (prípadne 3 - 4 ČL sušeného kôpru)

Postup


1. Najprv si pripravíme kvások. V troche mlieka s 1 ČL cukru rozmrvíme droždie a necháme odpočinúť.

2. Zatiaľ na oleji opečieme nakrájanú cibuľu a v druhej panvici vyškvaríme slaninu.

3. Pripravíme si väčšiu misku, do ktorej dáme múku, vajíčko a kvások. Cesto poriadne vypracujeme, pridáme soľ a trochu mletej rasce. Ako tuk použijeme vyškvarenú masť a olej z cibule. Pridáme aj pár škvariek a necháme zakryté vykysnúť.

4. Kým nám cesto kysne, pripravíme si vrchnú plnku. V samostatnej miske si zmiešame kyslú smotanu SABI, bryndzu a nastrúhanú hrudku, aby nám vznikla jednotná hmota.

5. Vykysnuté cesto rukami roztiahneme na vymastený plech a natrieme ho bryndzovou plnkou. Bryndzo-hrudkovník nakoniec posypeme cibuľou, škvarkami a nasekaným kôprom.

6. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C približne 30 minút.

čas prípravy

120 minút

počet porcií

4 porcie

zložitosť

nárocná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore