Prešovské lokše so syrom Volovec
Suroviny
500 g uvarených zemiakov v šupke
soľ
1 vajce
100 - 150 g hladkej múky
60 g masti alebo 140 g pečeňovej paštéty
60 g zrejúceho syra Volovec
pažítka
Postup
Vychladnuté zemiaky ošúpeme, postrúhame, osolíme a na doske spracujeme s vajcom a múkou na stredne tuhé cesto.
Rozdelíme ho na kúsky, ktoré dookrúhla vyvaľkáme a každý upečieme z obidvoch strán na suchej platni alebo panvici. Pečené lokše potrieme masťou alebo pečeňovou paštétou, posypeme nastrúhaným syrom a pokrájanou pažítkou.
Hotové lokše prehneme na polovicu alebo do trojuholníka. Podávame s čajom alebo k suchému bielemu vínu ako výbornú pochúťku.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.