Opekaný Veľkonočný syrek naslano

Suroviny


500 g mletého mäsa (kuracie, bravčové, alebo hoväzdie)
400 g údeného vareného mäsa (šunka, alebo uvarené údené koleno)
8 ks vajíčok
5 ks rožkov
podľa chuti jarná cibuľka, cesnak, soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, kurkuma a mletá červená paprika

Postup


Mäso a údenú varenú šunku (uvarené bravčové koleno) pomelieme. Ďalej si pripravíme pečivo, ktoré si nakrájame na malé kocky a zalejeme vodou, aby nám zmäklo. Do väčšej misky dáme mäso, žĺtky a nakrájanú jarnú cibuľku. Všetko spolu dôkladne vymiešame a pridáme koreniny podľa chuti, (pozor na soľ, keďže údené je už beztak slané). Následne pridáme zmäknuté pečivo. Ak by sme to s vodou prehnali, pečivo dobre vystískame. Nakoniec z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne varechou zapracujeme do hmoty. Plech na pečenie (veľkosť cca 38 x 28 cm) dobre vymastíme olejom a vysypeme strúhankou. Pečený Veľkonočný syrek naslano pečieme 15 minút pri teplote 200 °C, potom teplotu stiahneme na 150 °C a pečieme dozlatista ešte 30 minút.

čas prípravy

60 minút

počet porcií

8 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore