Hubové krupoto
Suroviny
Ingrediencie
250 g jačmenných krúpov stredných
250 g šampiňónov
maslo SABI
biele víno
cibuľa
cesnak
zeleninový vývar
soľ
parmezán
petržlenová vňať
Postup
Večer predtým ako chceme variť krupoto si krúpy nasypeme na sitko a premy-jeme ich. Vsypeme ich do hrnčeka, zalejeme studenou vodou a necháme namočené do druhého dňa. Na druhý deň pred varením si krúpy zlejeme a premyjeme na sitku studenou vodou a na sitku necháme odkvapkať.
Očistenú a na kocky nakrájanú cibuľu si orestujeme na masle, pridáme nakrájaný cesnak a chvíľku restujeme na miernej teplote (ohni). Pridáme si očistené a nakrájané šampiňóny, jemne posolíme, premiešame a necháme chvíľku dusiť. Pridáme si do panvice krúpy, premiešame a podlejeme vývarom do 2/3 a za občasného miešania prikryté varíme.
Dávame pozor aby sa nám nepripiekli, podlievame a miešame. Varíme, miešame a keď sú krúpy takmer uvarené prilejeme biele víno. Do uvareného krupota pridáme kúsok masla a vmiešame postrúhaný parmezán a bylinky.
Dobrú chuť!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.