Burger s bravčovým trhaným a syrom Volovec

Suroviny z produktov


Volovec plátky

Suroviny


Ingrediencie

3 čl horčičného semienka
3 čl mletej údenej papriky
4 čl soli
10 čl trstinového cukru
2 čl mletého čierneho korenia
2 čl sušeného cesnaku
1 kg bravčovej krkovičky
2,5 dcl jablčného octu
3 cibule
celé čierne korenie
6 žemličiek
plátkový syr SABI Volovec
nakladané uhorky
jemná horčica
majonéza

Postup


Začneme prípravou rubu (koreninová zmes, ktorou sa obalí mäso). V miske rozdrvíme 3čl horčičného semienka a poriadne zmiešame s 3čl mletej údenej papriky, 2,5čl soli, 4čl trstinového cukru, 2čl mletého čierneho korenia, 2čl sušeného cesnaku.

Bravčovú krkovičku si osušíme, celú potrieme jemnou horčicou a obalíme rubom. Na tri hodiny vložíme do rúry vyhriatej na 140 stupňov.

Pripravíme si zmes na postriekanie mäsa. Zmiešame 1,5dcl jablčného octu, 1,5dcl vody a 4čl trstinového cukru. Vlejeme do rozprašovača. Po troch hodinách mäso v rúre postriekame pripravenou zmesou a necháme ďalej piecť. Po jednej hodine zopakujeme a necháme mäso piecť ešte 4 hodiny uzatvorené.

Pripravíme si nakladanú cibuľku. Nakrájame tri cibule, vložíme do misy, zalejeme vriacou vodou. Po minúte scedíme, vložíme do pohára a zalejeme zálievkou z 1dcl jablčného octu, 2dcl vody, 1,5čl soli, 1pl trstinového cukru a 1čl celého čierneho korenia. Pohár uzavrieme a dáme na hodinu do chladničky. Mäso po dopečení necháme hodinu „odpočívať“.

„Natrháme“ ho pomocou vidličiek na malé kúsky. Vezmeme si množstvo na jeden burger a uložíme na rozohriatu panvicu, preložíme dvoma plátkami Volovca, prikryjeme a krátko opražíme (kým sa syr neroztopí).

Na rozohriatej panvici si jemne opražíme vnútorné strany rozkrojenej žemličky. Na spodnú časť natrieme horčicu, preložíme plátkami nakladaných uhoriek a pridáme opražené mäso so syrom Volovec. Pridáme vrstvu nakladanej cibuľky. Vrchnú časť žemličky natrieme majonézou a uložíme ju navrch burgra.

Kroky 5 a 6 opakujeme kým pripravíme všetky burgre. Môžeme sa do toho pustiť. Dobrú chuť.

čas prípravy

240 minút

počet porcií

6 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore