Bryndzové halušky s acidofilným mliekom
Suroviny
500 g zemiakov
150 - 200 g hladkej múky (podľa potreby)
1 ks vajce
soľ podľa chuti
200 g májovej bryndze
100 g slaniny
trocha SABI kyslej smotany
Postup
1. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame najemno.
2. Pridáme soľ, múku a vajce. Zamiešame na husté, lepivé cesto.
3. Pomocou haluškovača alebo lyžičky hádžeme malé kúsky cesta do vriacej osolenej vody.
4. Halušky varíme, kým vyplávajú na povrch (cca 5 minút), potom ich scedíme.
5. Slaninu nakrájame a opražíme na panvici dozlatista.
6. Bryndzu rozmiešame so SABI kyslou smotanou, pridáme k haluškám a premiešame.
7. Navrch pridáme opraženú slaninku aj s výpekom a podávame s pohárom Acidofilného mlieka SABI.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.