Zemiakové bryndzové pirohy

Suroviny z produktov


Jogurt bielyMaslo SABI

Suroviny


1 kg uvarených zemiakov v šupke
300 g hrubej celozrnnej múky
1 vajce
500 g bryndze
soľ
mleté čierne korenie
jogurt biely SABI
maslo SABI
2 cibule

Postup


Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a väčšiu časť z nich roztlačíme. Pridáme k nim soľ, múku, vajce a vypracujeme nelepivé cesto.
Zo zvyšných zemiakov si pripravíme plnku. Pridáme k nim bryndzu a dochutíme. Cesto rozvaľkáme na tenký plát na pomúčenej doske. Pirohy vykrajujeme okrúhlym pohárom, stred naplníme bryndzovou plnkou a po stranách zlepíme vidličkou. Varíme vo vriacej osolenej vode.
Podávame s bielym jogurtom, na masle orestovanou cibuľkou, poprípade posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.

 

Náš TIP: Pirohy môžete aj vypražiť, alebo upiesť v rúre. Každá z týchto konečných úprav dá pirohom jedinečnú chuť.

čas prípravy

45 minút

počet porcií

4 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore