Zemiakové bryndzové pirohy
Suroviny
1 kg uvarených zemiakov v šupke
300 g hrubej celozrnnej múky
1 vajce
500 g bryndze
soľ
mleté čierne korenie
jogurt biely SABI
maslo SABI
2 cibule
Postup
Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a väčšiu časť z nich roztlačíme. Pridáme k nim soľ, múku, vajce a vypracujeme nelepivé cesto. Zo zvyšných zemiakov si pripravíme plnku. Pridáme k nim bryndzu a dochutíme. Cesto rozvaľkáme na tenký plát na pomúčenej doske. Pirohy vykrajujeme okrúhlym pohárom, stred naplníme bryndzovou plnkou a po stranách zlepíme vidličkou. Varíme vo vriacej osolenej vode. Podávame s bielym jogurtom, na masle orestovanou cibuľkou, poprípade posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.