Zemiaková kaša s krúpami a cibuľkou

Suroviny z produktov


Mlieko polotučné

Suroviny


700 – 800 g zemiakov
300 ml polotučného mlieka SABI
150 g jačmenných krúpov
3 strúčiky cesnaku
soľ
majorán
petržlenová vňať
1 – 2 cibule
olej

Postup


Krúpy premyjeme. V hrnci s trochou oleja a soli si krúpy opražíme a po chvíli zalejeme vodou. Varíme domäkka. Očistené zemiaky si taktiež uvaríme v osolenej vode. Vodu scedíme a varené zemiaky zalejeme horúcim mliekom a roztlačíme na kašu. K zemiakom potom primiešame krúpy, cesnak, podľa chuti majorán a petržlenovú vňať. Na panvici opečieme na drobno nakrájanú cibuľu a polovicu primiešame do kaše. Pred podávaním kašu ozdobíme zvyšnou opraženou cibuľou, prípadne slaninovými zemiakovými lupienkami.


Náš tip: Slaninové zemiakové lupienky – na panvici do chrumkava opečieme tenké plátky slaniny alebo prosciutta, preložíme na papierový obrúsok, necháme odkvapkať a ozdobíme pripravené jedlo.


Dobrú chuť!

 

čas prípravy

55 minút

počet porcií

4 porcie

zložitosť

ľahká

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore