Zemiaková kaša s krúpami a cibuľkou
Suroviny
700 – 800 g zemiakov
300 ml polotučného mlieka SABI
150 g jačmenných krúpov
3 strúčiky cesnaku
soľ
majorán
petržlenová vňať
1 – 2 cibule
olej
Postup
Krúpy premyjeme. V hrnci s trochou oleja a soli si krúpy opražíme a po chvíli zalejeme vodou. Varíme domäkka. Očistené zemiaky si taktiež uvaríme v osolenej vode. Vodu scedíme a varené zemiaky zalejeme horúcim mliekom a roztlačíme na kašu. K zemiakom potom primiešame krúpy, cesnak, podľa chuti majorán a petržlenovú vňať. Na panvici opečieme na drobno nakrájanú cibuľu a polovicu primiešame do kaše. Pred podávaním kašu ozdobíme zvyšnou opraženou cibuľou, prípadne slaninovými zemiakovými lupienkami.
Náš tip: Slaninové zemiakové lupienky – na panvici do chrumkava opečieme tenké plátky slaniny alebo prosciutta, preložíme na papierový obrúsok, necháme odkvapkať a ozdobíme pripravené jedlo.
Dobrú chuť!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.