Zdravý syrovo-tekvicový koláč SABI
Suroviny
700 g - nastrúhanej tekvice
300 g - špaldovej múky
3 ks - vajec
1,5 dcl - oleja
300 g - Sabinovskej TEHLY 45 %
100 g - nadrobno narezanej šunky, salámy, alebo slaninky
3-6 ks - strúčikov cesnaku
2 ks - nadrobno nasekanej cibule
1 čl - prášku do pečiva
podľa chuti - soľ, čierne mleté korenie, vegeta, kurkuma, drvená rasca, sušená bazalka, korenie, sušené paradajky
Postup
1. Tekvicu si očistíme a spolu so Sabinovskou TEHLOU nastrúhame na strúhadle nahrubo. Pridáme ostatné ingrediencie a dochutíme.
2. Plech si vymastíme a vysypeme múkou (nepoužívame papier na pečenie, lebo by sa nám koláč prilepil).
3. Cesto rozotrieme na cca 1,5 cm hrúbku a pečieme pri teplote 175°C približne 30 minút do zlatista. Z tejto dávky upečieme dva veľké plechy, záleží od ich veľkosti.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.