Zapečené zemiaky so Sabinovskou tehlou
Suroviny z produktov
Maslo SABISabinovská tehla plnotučná - blokKefírové mlieko 250 mlSmotana 12 % na varenieAcidofilné mlieko 250 ml
Suroviny
500 g zemiakov
250 g zrejúceho syra Sabinovská tehla
soľ
mleté čierne korenie
maslo SABI
1 – 2 vajcia
smotana na varenie 12 % SABI
acidofilné mlieko SABI alebo kefírové
mlieko SABI
Postup
Zemiaky uvaríme v šupke. Necháme vychladnúť. Potom ich očistíme, nakrájame na kolieska, osolíme a okoreníme. Ukladáme ich do vrstiev striedavo s nastrúhaným syrom do maslom vymastenej zapekacej misy. Postup opakujeme, kým sa nám neminú suroviny. Vajíčka vymiešame v smotane a rovnomerne nimi zalejeme povrch pripraveného jedla. Zapekáme pri teplote 200 °C približne 15 - 20 minút.
Dobrú chuť!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.