Zapečené zemiaky so Sabinovskou tehlou

Suroviny


500 g zemiakov
250 g zrejúceho syra Sabinovská tehla
soľ
mleté čierne korenie
maslo SABI
1 – 2 vajcia
smotana na varenie 12 % SABI
acidofilné mlieko SABI alebo kefírové
mlieko SABI

Postup


Zemiaky uvaríme v šupke. Necháme vychladnúť. Potom ich očistíme, nakrájame na kolieska, osolíme a okoreníme. Ukladáme ich do vrstiev striedavo s nastrúhaným syrom do maslom vymastenej zapekacej misy. Postup opakujeme, kým sa nám neminú suroviny. Vajíčka vymiešame v smotane a rovnomerne nimi zalejeme povrch pripraveného jedla. Zapekáme pri teplote 200 °C približne 15 - 20 minút.

Dobrú chuť!

čas prípravy

30 minút

počet porcií

2 porcie

zložitosť

ľahká

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore