Vanilkový ryžový nákyp
Suroviny
200 g guľatej ryže
800 ml polotučného mlieka SABI
soľ
30 g masla SABI
100 g práškového cukru
1 vanilinový cukor
4 vajcia
2 lyžice práškového cukru
citrónová kôra
čerstvé alebo kompótové ovocie
Postup
Prebratú ryžu umyjeme a v mlieku s vanilínovým cukrom a so štipkou soli uvaríme domäkka. Necháme vychladnúť. Maslo s cukrom a so žĺtkami vymiešame do peny a ochutíme ho postrúhanou citrónovou kôrou. Pridáme ryžu a nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Celú masu vylejeme do vymastenej formy a v mierne horúcej rúre upečieme do zlata. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom a ozdobíme čerstvým alebo kompótovým, prípadne horúcim ovocím.
Dobrú chuť!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.