Vanilkový ryžový nákyp
Suroviny
Ingrediencie
800 ml polotučného mlieka SABI
200 g guľatej ryže
1 vanilínový cukor
soľ
30 g masla SABI
100 g práškového cukru 4 vajcia
citrónová kôra
Postup
Prebratú ryžu umyjeme a v mlieku, do ktorého sme dali vanilínový cukor a štipku soli, ju uvaríme domäkka. Zmes necháme vychladnúť.
Medzitým maslo, cukor a žĺtky vymiešame do peny, ktorú ochutíme postrúhanou citrónovou kôrou. Pridáme ryžu
a nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov.
Celú masu vylejeme do vymastenej formy a v mierne horúcej rúre upečieme do zlata.
Dobrú chuť!
Ryžový nákyp posypte práškovým cukrom a ozdobte čerstvým, kompótovým alebo horúcim ovocím
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.