Tvarohový veľkonočný mazanec

Suroviny


80 g maslo SABI
250 g Tvaroh mäkký jemný SABI
2 ks vajce80 g práškového cukru
250 g polohrubej múky
50 g hrozienka
1 bal kypriaceho prášku do pečiva
50 g mix kandizovaného ovocia
2 PL rumu
2 PL mandľových lupienkov
1 bal vanilkový cukor

 

Postup


Zmäknuté maslo SABI vymiešame s tvarohom SABI. Vajíčka rozšľaháme v ďalšej miske a následne si z nich 1/3 odložíme na neskôr. K tvarohovo-maslovej zmesi zatiaľ pridáme zvyšné 2/3 rozšľahaných vajec. Následne prisypeme cukor, múku s práškom do pečiva a vypracujeme na tuhšie cesto. Pridáme umyté, vo vode namočené a scedené hrozienka a nadrobno nakrájané kandizované ovocie. Dobre premiešame a vytvoríme bochník. Bochník položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ho 15 – 20 minút odpočívať. Následne bochník potrieme odloženým vyšľahaným vajíčkom, posypeme mandľami a v strede do kríža jemne nakrojíme. Pečieme ho vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C približne 50 až 60 minút. Asi po 40 minútach pečenia ho prikryjeme alobalom, aby nám príliš rýchlo nestmavol. Po upečení ho môžeme posypať vanilkovým cukrom

čas prípravy

120 minút

počet porcií

4 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore