Tvarohovo-tekvicové gnocchi
Suroviny
250 g SABI tvarohu
200 g tekvicového pyré
1 ks vajce
30 g jemne strúhaného Volovca
½ ČL soli, čierne korenie
štipka muškátového orieška
160–200 g hladkej múky
70 g SABI masla
1 strúčik cesnaku
strúhaný Volovec a tekvicové semienka na posypanie
Postup
1. V mise spojíme tvaroh, tekvicové pyré, vajce, Volovec, soľ, korenie a muškát.
2. Prisypeme 160 g múky, zľahka spojíme a necháme 5 minút postáť. Ak je cesto príliš riedke, pridáme múku po lyžiciach (max. však 200 g).
3. Na pomúčenej doske vyvaľkáme „hadíky“, nakrájame ich na rovnako veľké časti (asi 2 cm) a môžeme ich jemne obtlačiť o vidličku.
4. Gnocchi varíme v osolenej vriacej vode a keď vyplávajú, varíme ich ešte minútu a potom ich scedíme.
5. Na panvici rozpustíme maslo a necháme ho zhnednúť do orieškova (hnedé bodky, orechová vôňa). Pridáme rozpučený cesnak (prípadne vetvičku tymiánu) a asi po minúte stiahneme z ohňa a prelejeme ním gnocchi.
6. Na tanieri posypeme strúhaným Volovcom, môžeme pridať aj tekvicové semienka či kvapku tekvicového oleja.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.