Tvarohové šúľance s makom

Suroviny


250 g tvarohu SABI
170 – 200 g celozrnnej hrubej múky
1 vajce
štipka soli
maslo SABI
mletý mak
práškový cukor

Postup


Tvaroh vymiešame s vajcom a štipkou soli. Pridávame múku, dokiaľ nám nevznikne nelepivé cesto.

Z cesta si vyvaľkáme valec a odkrajujeme z neho približne 2 cm kusy, ktoré následne vyvaľkáme do tvaru šúľanca. Šúľance varíme vo vriacej osolenej vode.

Keď vyplávajú na povrch, scedíme ich, posypeme makom zmiešaným s cukrom a polejeme spraženým maslom.

čas prípravy

30 minút

počet porcií

2 porcie

zložitosť

ľahká

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore