Tvarohové pečené pirohy

Suroviny


Ingrediencie

200 g mäkkého hrudkovitého tvarohu
1 vajíčko
kryštálový a vanilkový cukor na dochutenie
750 g polohrubej múky
500 ml acidofilného mlieka
250 g masla
2 KL sódy bikarbóny
2 KL soli

Postup


Najprv si pripravíme plnku. Tvaroh rukou rozdrvíme na malé kúsky a poriadne ho vymiešame s vajíčkom, kryštálovým a vanilkovým cukrom.


Z múky, acidofilného mlieka, sódy a soli vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na plát s hrúbkou 0,5 cm. Potom plát rozkrájame na štvorčeky, ktoré naplníme tvarohovou plnkou, preložíme a okraje pevne pospájame.


Hotové pirohy poukladáme na vymastený plech. V rúre ich pečieme asi 8 – 10 minút pri teplote 170 °C do svetloružova. Upečené pirohy uložíme do misy.


Pred podávaním ich krátko zavaríme vo vriacej vode. Po vybratí ich necháme odkvapkať. Potom ich môžeme poliať spraženým maslom a posypať strúhankou.
Dobrú chuť!


K pirohám sa výborne hodí bifidové mlieko.

čas prípravy

50 minút

počet porcií

4 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore