Syrové fašírky s „taviacim“ stredom
Suroviny
500 g Sabinovskej Tehly 30%
2 ks stredne veľké uvarené zemiaky
2 ks vajcia
2–3 PL hladkej múky
4–6 PL strúhanky
2 PL nasekanej pažítky alebo petržlenu
½ ČL sladkej papriky
soľ a mleté čierne korenie
strúhanka na obalenie
olej na vyprážanie
Postup
1. Do misy nahrubo nastrúhame 300 g Sabinovskej Tehly, pridáme najemno nastrúhané zemiaky, vajcia, múku, 4 PL strúhanky, bylinky, papriku, korenie a zľahka dosolíme. Premiešame a necháme 5–10 min. postáť, aby strúhanka navlhla.
2. 200 g Sabinovskej Tehly nakrájame na kocky (asi 1 cm x 1 cm). Syrovo-zemiakové cestíčko rozdelíme na 12-15 rovnakých častí, z ktorých vytvoríme placky, do stredu položíme kocku syra a obalíme ho cestom (aby syr nevytekal). Vytvarujeme fašírku a obalíme v strúhanke.
3. Fašírky vyprážame na horúcom oleji 2–3 min. z každej strany a necháme odkvapkať na papieri, alebo pečieme v rúre pri teplote 200 °C.
4. Fašírky podávame so zemiakovou kašou a SABI jogurtovou tatarkou.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.