Špenátové palacinky

Suroviny


1 mrazený špenátový pretlak

500 ml polotučného mlieka SABI

2 vajcia

220 g hladkej múky

4 strúčiky cesnaku

soľ

mleté čierne korenie

majorán

200 g mäkkého roztierateľného tvarohu v črievku SABI

200 g kyslej lahôdkovej smotany SABI

mleté biele korenie

sterilizovaná kápia

Postup


Špenát necháme rozmraziť a zbavíme ho prebytočnej vody. Pridáme mlieko, vajíčka, majorán, korenie, soľ a roztlačený cesnak. Miešame a postupne pridávame múku. Cesto je hustejšie ako pri klasických palacinkách. Necháme ho 5 minút postáť. Na rozohriatu panvicu potretú olejom nalejeme tenkú vrstvu cesta a palacinky pečieme z oboch strán. Na náplň zmiešame mäkký tvaroh s kyslou smotanou a dochutíme soľou a korením. Vychladnuté palacinky naplníme pripravenou zmesou a zrolujeme. Každú palacinku rozrežeme na 3 kúsky, zapichneme do nich špáradlo s kápiou a podávame.

 

Dobrú chuť!

čas prípravy

45 minút

počet porcií

12 porcie

zložitosť

ľahká

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore