Špenátové palacinky
Suroviny
1 mrazený špenátový pretlak
500 ml polotučného mlieka SABI
2 vajcia
220 g hladkej múky
4 strúčiky cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
majorán
200 g mäkkého roztierateľného tvarohu v črievku SABI
200 g kyslej lahôdkovej smotany SABI
mleté biele korenie
sterilizovaná kápia
Postup
Špenát necháme rozmraziť a zbavíme ho prebytočnej vody. Pridáme mlieko, vajíčka, majorán, korenie, soľ a roztlačený cesnak. Miešame a postupne pridávame múku. Cesto je hustejšie ako pri klasických palacinkách. Necháme ho 5 minút postáť. Na rozohriatu panvicu potretú olejom nalejeme tenkú vrstvu cesta a palacinky pečieme z oboch strán. Na náplň zmiešame mäkký tvaroh s kyslou smotanou a dochutíme soľou a korením. Vychladnuté palacinky naplníme pripravenou zmesou a zrolujeme. Každú palacinku rozrežeme na 3 kúsky, zapichneme do nich špáradlo s kápiou a podávame.
Dobrú chuť!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.