Špenátové gnocchi v syrovej omáčke
Suroviny
NA GNOCCHI:
500 g uvarených zemiakov
150 g hladkej múky
1 ks vajce
štipka soli
NA SYROVÚ OMÁČKU:
200 g taveného syra Sabik chilli
200 ml SABI Smotany na varenie
2 strúčiky cesnaku
150 g čerstvého baby špenátu
1 PL SABI masla
soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup
1. Uvarené zemiaky roztlačte na hladké pyré. Pridajte vajce, štipku soli a postupne pridávajte múku, až kým vznikne mäkké, ale nelepivé cesto. Cesto rozdeľte na menšie časti, z ktorých vytvarujete dlhé valčeky a nakrájajte ich na menšie kúsky (dlhé asi 2 cm). Gnocchi varte v osolenej vode, kým vyplávajú na povrch (2–3 minúty), vyberte ich a odložte bokom.
2. Na panvici rozpustite maslo a orestujte na ňom pretlačený cesnak do zlatista. Pridajte čerstvý baby špenát a krátko ho poduste. Tavený syr pridajte do panvice spolu so smotanou a miešajte, kým sa syr úplne rozpustí a omáčka získa hladkú konzistenciu. Omáčku dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.
3. Pripravené gnocchi vložte do syrovej omáčky so špenátom a jemne premiešajte, aby sa dôkladne obalili. Pred podávaním môžete posypať strúhaným Volovcom.
Náš tip: Pre extra krémovú chuť môžete do omáčky pridať 50 g nastrúhanej Sabinovskej tehly.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.