Špaldové špenátové šúľance s bryndzou
Suroviny
1 kg uvarených zemiakov v šupke
250 – 350 g špaldovej hrubej múky
200 g čerstvého listového špenátu
1 vajce
3 strúčiky cesnaku
125 g bryndze
200 g bieleho jogurtu SABI
soľ
mleté biele korenie
Postup
Uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Špenát nakrájame na kúsky a sparíme v troche horúcej vody. Na pomúčenej kuchynskej doske zmiešame nastrúhané zemiaky spolu s vajcom, pretlačeným cesnakom, špenátom, múkou a vypracujeme nelepivé cesto. Cesto rozdelíme na 2 časti. Každú časť vyvaľkáme do tvaru valca a odkrajujeme nožíkom asi 1 cm pásiky a vytvarujeme šúľanec. Šúľance varíme vo vriacej osolenej vode, dokiaľ nevyplávajú na povrch a scedíme ich. Pripravíme si bryndzu zmiešanú s jogurtom, soľou a korením a touto zmesou polejeme uvarené šúľance.
Dobrú chuť!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.