Špaldové špenátové šúľance s bryndzou

Suroviny z produktov


Jogurt biely

Suroviny


1 kg uvarených zemiakov v šupke
250 – 350 g špaldovej hrubej múky
200 g čerstvého listového špenátu
1 vajce
3 strúčiky cesnaku
125 g bryndze
200 g bieleho jogurtu SABI
soľ
mleté biele korenie

Postup


Uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Špenát nakrájame na kúsky a sparíme v troche horúcej vody. Na pomúčenej kuchynskej doske zmiešame nastrúhané zemiaky spolu s vajcom, pretlačeným cesnakom, špenátom, múkou a vypracujeme nelepivé cesto. Cesto rozdelíme na 2 časti. Každú časť vyvaľkáme do tvaru valca a odkrajujeme nožíkom asi 1 cm pásiky a vytvarujeme šúľanec. Šúľance varíme vo vriacej osolenej vode, dokiaľ nevyplávajú na povrch a scedíme ich. Pripravíme si bryndzu zmiešanú s jogurtom, soľou a korením a touto zmesou polejeme uvarené šúľance.


Dobrú chuť!

 

čas prípravy

40 minút

počet porcií

4 porcie

zložitosť

ľahká

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore