Slávnostné smotanové pirohy
Suroviny
CESTO:
400 g hladkej múky
1 ks vajce
100 ml SABI smotany na šľahanie
100 ml vody (prípadne podla potreby)
štipka soli
PLNKA:
300 g v šupke uvarených zemiakov
200 g kyslej kapusty
1 ks cibuľa
olej, soľ, mleté čierne korenie
Postup
1. Múku, vajce, smotanu na šľahanie a štipku soli zmiešame v miske. Pridávame vodu po troškách a rukou vypracujeme vláčne, ale pevne cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme 20 minút odpočívať.
2. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme ju na oleji. Pridáme nakrájanú a vyžmýkanú kyslú kapustu (nepremývanú) a opražíme ju do zlatista. Nakoniec pridáme popučené uvarené zemiaky a chvíľku restujeme, ochutíme soľou a korením, odstavíme a necháme vychladnúť.
3. Cesto rozvaľkáme na tenkú placku a vykrajujeme kolieska. Do stredu každého kolieska vložíme trošku plnky, preložíme cesto na polovicu a okraje dôkladne stlačíme medzi prstami.
4. Pirohy varíme v osolenej vriacej vode, kým vyplávajú na povrch. Podávame preliate rozpusteným maslom.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.