Slaný syrový koláč alias "Falošný quiche"

Suroviny


1 ks lístkové cesto
1 ks pór (cca 10-15 cm kúsok)
50 g maslo SABI
1 ks mozzarella
1/2 ks cuketa
150 g cherry paradajky
250 ml šľahačková smotana SABI
1 ks vajce
300 g Sabinovská tehla 45% (nastrúhaná)
podla potreby soľ a čierne mleté korenie

Postup


1. Najprv si pripravíme okrúhlu formu, ktorú si vymastíme maslom (časť masla si necháme na cesto). Lístkové cesto si položíme na jemne vymastený plech, odstránime prečnievajúce cesto a vyplníme ním chýbajúce kraje.

2. Na zvyšku masla si do sklovita opečieme pór a uložíme ho na pripravené Iístkové cesto. Poukladáme naň nakrájanú mozzarellu, cherry paradajky a na to na plátky nakrájanú cuketu.

3. Na záver si pripravíme zmes z vajíčka, smotany a nastrúhanej sabinovskej tehly. Celé to vyšľaháme a okoreníme podľa chuti. Vyšľahanú zmes vylejeme na koláč a pečieme do zlatista pri teplote 180°C asi 30-35 minút.

čas prípravy

60 minút

počet porcií

4 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore