Slaný brokolicový koláč
Suroviny z produktov
Mlieko polotučnéMaslo SABITvaroh mäkký roztierateľnýVolovec porc.výkrojSmotana 12 % na varenie
Suroviny
Cesto:
220 g hladkej múky
½ balíčka prášku do pečiva
soľ
120 g mäkkého roztierateľného tvarohu
v črievku SABI
5 lyžíc polotučného mlieka SABI
5 lyžíc oleja
maslo SABI
strúhanka
Plnka:
500 g brokolice
soľ
150 g šunky
1 pór
200 ml smotany na varenie 12 % SABI
3 vajcia
mleté čierne korenie
provensálske korenie
100 g zrejúceho syra Volovec alebo
Sabinovskej tehly
Postup
Brokolicu očistíme a rozdelíme na menšie ružičky. Hrubšie stonky prekrojíme, hlúb nakrájame na drobno. Všetko len krátko povaríme v osolenej vode, nie dlhšie ako tri minúty. Potom vodu zlejeme a brokolicu schladíme a necháme odkvapkať. Hladkú múku preosejeme s práškom do pečiva a so štipkou soli. Mäkký tvaroh rozmiešame s mliekom a rastlinným olejom a pridáme k múke. Vypracujeme vláčne cesto a rozvaľkáme ho na oválny plát.
Koláčovú formu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Plát cesta do nej vložíme a pritisneme ho k stranám formy. Dno popicháme vidličkou. Šunku nakrájame na rezančeky, očistený pór na kolieska a všetko spolu s brokolicou rozložíme na cesto vo forme. Vajcia rozšľaháme so smotanou na varenie. Vmiešame polovicu nastrúhaného syra. Zmes dochutíme soľou, mletým čiernym korením a provensálskym korením a rovnomerne ju rozlejeme na náplň vo forme. Koláč posypeme zvyšným syrom. V rúre ho pri teplote 180 ºC pečieme asi 40 minút do zlatista.
Dobrú chuť!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.