Slaný brokolicový koláč

Suroviny


Cesto:
220 g hladkej múky
1/2 balíčka prášku do pečiva
soľ
120 g mäkkého roztierateľného tvarohu v črievku SABI
5 lyžíc polotučného mlieka SABI
5 lyžíc oleja
maslo SABI
strúhanka

Plnka:
500 g brokolice
soľ
150 g šunky
1 pór
200 ml smotany na varenie 12% SABI
3 vajcia
mleté čierne korenie
provensálske korenie
100 g zrejúce syra

Postup


Brokolicu očistíme a rozdelíme na menšie ružičky. Hrubšie stonky prekrojíme, hlúb nakrájeme na drobno. Všetko len krátko povaríme v osolenej vode, nie dlhšie ako tri minúty. Potom vodu zlejeme a brokolicu schladíme a necháme odkvapkať.

Hladkú múku preosejeme s práškom do pečova a štipkou soli. Mäkký tvaroh rozmiešame s mliekom a rastlinným olejom a pridáme k múke. Vypracujeme vláčne cesto a rozvaľkáme ho na oválny plát. Koláčovú formu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Plát cesta do nej vložíme a pritisneme ho k stranám formy. Dno popicháme vidličkou.

Šunku nakrájame na rezančeky, očistený pór na kolieska a všetko spolu s brokolicou rozložíme na cesto vo forme. Vajcia rozšľaháme so smotanou na varenie. Vmiešame polovicu nastrúhaného syra. Zmes dochutíme soľou, mletým čiernym korením a provensálskym a rovnomerne ju rozlejeme na náplň vo forme.

Koláč posypeme zvyšným syrom. V rúre ho pri teplote 180 stupňov Celzia pečieme asi 40 minút do zlatista.

 

čas prípravy

60 minút

počet porcií

4 porcie

zložitosť

ľahká

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore