Škoricový trhaný chlieb
Suroviny
CESTO:
2 a 1/2 hrnčeka hladkej múky
1/4 hrnčeka kryštálového cukru
1 ks sušené droždie
1/2 ČL soli
1/4 I mlieka SABI
4 PL masla SABI
3 ks vajcia
1 ČL vanilkového extraktu
PLNKA:
1 hrnček hnedého cukru
1 ČL mletej škorice
1/4 ks muškátového orieška
4 PL masla SABI
Postup
Vymiešame múku, cukor, droždie a soľ. Mlieko a maslo zohrejeme v malej nádobe s ťažkým dnom (na nízkej teplote), kým sa maslo neroztopí. Tekutú zmes pridáme do zmesi múky spolu s vajíčkami a vanilkovým extraktom. Vymiesime hladké cesto, prikryjeme utierkou a necháme v teple kysnúť cca hodinu. Podlhovastú formu vystelieme papierom na pečenie a potrieme maslom. V malej miske zmiešame hnedý cukor, škoricu a muškátový oriešok. Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na veľký obdĺžnik hrubý cca 1 cm, potrieme maslom a posypeme cukrovou zmesou. Cesto nakrájame na 7 cm pásy a kladieme na seba do formy. Vo forme ešte necháme aspoň 30-40 minút kysnúť. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 35-45 minút. Prepečenie kontrolujeme priebežne špajdľou.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.