SABI smotanový posúch s medvedím cesnakom
Suroviny
15 g - droždie
300 ml - mlieko SABI
500 g - hladká múka
1 ČL - cukor
1 ČL - soľ
10 g - maslo SABI
2 PL - Smotana kyslá SABI
Krém:
200 ml - Smotana kyslá SABI
2 PL - nasekaný medvedí cesnak
1 ČL - soľ
Postup
1. Čerstvý medvedí cesnak umyjeme v studenej vode a necháme preschnúť na utierke. Z droždia, cukru, trošky mlieka a soli si pripravíme kvások, ktorý vylejeme do múky. K tomu pridáme rozpustené maslo SABI a kyslú smotanu SABI, vypracujeme cesto a necháme nakysnúť.
2. Osušený medvedí cesnak nasekáme najemno a osolíme. Následne ho pridáme ku kyslej smotane SABI a premiešame do jemnej krémovej konzistencie.
3. Nakysnuté cesto si rozvaľkáme (cca na veľkosť plechu), dáme na plech s vystlaným papierom na pečenie a navrch natrieme cesnakový krém. Pečieme pri teplote 180°C približne 20 minút.
Prečo konzumovať medvedí cesnak?
- - prečisťuje organizmus
- - priaznivo pôsobí na žalúdok a črevný systém
- - znižuje krvný tlak
- - má antibiotické a protizápalové účinky
- - čistí aj zahlienené pľúca, priedušky a zmierňuje dýchacie ťažkosti
- - pôsobí proti črevným parazitom
- - pôsobí na omladenie organizmu
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.