SABI smotanový posúch s medvedím cesnakom

Suroviny


15 g - droždie
300 ml - mlieko SABI
500 g - hladká múka
1 ČL - cukor
1 ČL - soľ
10 g - maslo SABI
2 PL - Smotana kyslá SABI

Krém:

200 ml - Smotana kyslá SABI
2 PL - nasekaný medvedí cesnak
1 ČL - soľ

Postup


1. Čerstvý medvedí cesnak umyjeme v studenej vode a necháme preschnúť na utierke. Z droždia, cukru, trošky mlieka a soli si pripravíme kvások, ktorý vylejeme do múky. K tomu pridáme rozpustené maslo SABI a kyslú smotanu SABI, vypracujeme cesto a necháme nakysnúť.

2. Osušený medvedí cesnak nasekáme najemno a osolíme. Následne ho pridáme ku kyslej smotane SABI a premiešame do jemnej krémovej konzistencie.

3. Nakysnuté cesto si rozvaľkáme (cca na veľkosť plechu), dáme na plech s vystlaným papierom na pečenie a navrch natrieme cesnakový krém. Pečieme pri teplote 180°C približne 20 minút.

Prečo konzumovať medvedí cesnak?

  • - prečisťuje organizmus
  • - priaznivo pôsobí na žalúdok a črevný systém
  • - znižuje krvný tlak
  • - má antibiotické a protizápalové účinky
  • - čistí aj zahlienené pľúca, priedušky a zmierňuje dýchacie ťažkosti
  • - pôsobí proti črevným parazitom
  • - pôsobí na omladenie organizmu

čas prípravy

45 minút

počet porcií

4 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore