Raňajkový koláč z Acidofilného mlieka

Suroviny z produktov


Acidofilné mlieko 250 ml

Suroviny


250 ml Acidofilného mlieka SABI
250 g polohrubej múky
120 g kryštálového cukru
80 ml oleja
2 ks vajcia
1 balíček vanilkového cukru
1 balíček prášku do pečiva
1/2 ČL sódy bikarbóny
štipka soli

Postup


1. V miske vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom do peny, pridáme olej, acidofilné mlieko a dôkladne premiešame. 

2. V druhej miske zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a štipku soli. Suché ingrediencie postupne prisypeme k tekutej zmesi a jemne premiešame, aby vzniklo hladké cesto.

3. Cesto nalejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej obdĺžnikovej formy. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C asi 35 minút, kým bude povrch zlatistý. 

4. Po upečení necháme vychladnúť a môžeme posypať práškovým cukrom. Nakrájame na "krajce" a podávame s medom alebo obľúbeným džemom.

čas prípravy

60 minút

počet porcií

4 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Šetrite naše stromy, prihláste sa do newslettera a pomôžte prírode.

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Hore