Raňajkový koláč z Acidofilného mlieka
Suroviny
250 ml Acidofilného mlieka SABI
250 g polohrubej múky
120 g kryštálového cukru
80 ml oleja
2 ks vajcia
1 balíček vanilkového cukru
1 balíček prášku do pečiva
1/2 ČL sódy bikarbóny
štipka soli
Postup
1. V miske vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom do peny, pridáme olej, acidofilné mlieko a dôkladne premiešame.
2. V druhej miske zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a štipku soli. Suché ingrediencie postupne prisypeme k tekutej zmesi a jemne premiešame, aby vzniklo hladké cesto.
3. Cesto nalejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej obdĺžnikovej formy. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C asi 35 minút, kým bude povrch zlatistý.
4. Po upečení necháme vychladnúť a môžeme posypať práškovým cukrom. Nakrájame na "krajce" a podávame s medom alebo obľúbeným džemom.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.