Prešovské lokše so syrom Volovec

Suroviny z produktov


Volovec porc.výkroj

Suroviny


500 g uvarených zemiakov v šupke
soľ
1 vajce
100 – 150 g hladkej múky
60 g masti alebo 140 g pečeňovej paštéty
60 g zrejúceho syra Volovec
pažítka

Postup


Vychladnuté zemiaky ošúpeme, postrúhame, osolíme a na doske spracujeme s vajcom a múkou na stredne tuhé cesto. Rozdelíme ho na kúsky, ktoré dookrúhla vyvaľkáme a každý upečieme z obidvoch strán na suchej platni alebo panvici. Pečené lokše potrieme masťou alebo pečeňovou paštétou, posypeme nastrúhaným syrom a pokrájanou pažítkou. Hotové lokše prehneme na polovicu alebo do trojuholníka. Podávame s čajom alebo k suchému bielemu vínu ako výbornú pochúťku.


Dobrú chuť!

čas prípravy

50 minút

počet porcií

8 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

+ každý týždeň BONUS v podobe lahodného receptu

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
© 2022 MILK-AGRO | Všeobecné vyhlásenie | Ochrana osobných údajov | Design by SIXNET

Získajte

akcie do vášho e-mailu každý týždeň.

Chcem akcie
Hore