Plnené lokše

Suroviny


  • 500 g polohrubej múky
  • soľ
  • 130 g tvaroh roztierateľný SABI
  • 450 ml acidofilné mlieko SABI
  • 10-15 g sódy bikarbóny
  • 150 g masti
  • 120 g cibule
  • 500 g kyslej kapusty
  • 100 g údenej slaniny
  • 1,5 dl oleja na vyprážanie

Postup


Múku preosejeme do misy, pridáme soľ, sódu bikarbónu, tvaroh, acidofilné mlieko a vypracujeme redšie cesto. Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme slaninu a opražíme. Nakoniec pridáme posekanú kyslú kapustu, podusíme a necháme vychladnúť. Pripravené cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 5 mm a pohárom z neho vykrajujeme kolieska. Na jednu lokšu rozložíme kyslú kapustu, druhou lokšou ju prikryjeme a okraje cesta zlepíme. Naplnené lokše vypražíme v rozpálenom oleji pri miernej teplote z obidvoch strán dozlata.

čas prípravy

60 minút

počet porcií

4 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore