Plnené lokše
Suroviny
- 500 g polohrubej múky
- soľ
- 130 g tvaroh roztierateľný SABI
- 450 ml acidofilné mlieko SABI
- 10-15 g sódy bikarbóny
- 150 g masti
- 120 g cibule
- 500 g kyslej kapusty
- 100 g údenej slaniny
- 1,5 dl oleja na vyprážanie
Postup
Múku preosejeme do misy, pridáme soľ, sódu bikarbónu, tvaroh, acidofilné mlieko a vypracujeme redšie cesto. Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme slaninu a opražíme. Nakoniec pridáme posekanú kyslú kapustu, podusíme a necháme vychladnúť. Pripravené cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 5 mm a pohárom z neho vykrajujeme kolieska. Na jednu lokšu rozložíme kyslú kapustu, druhou lokšou ju prikryjeme a okraje cesta zlepíme. Naplnené lokše vypražíme v rozpálenom oleji pri miernej teplote z obidvoch strán dozlata.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Šetrite naše stromy, prihláste sa do newslettera a pomôžte prírode.
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.