Pečené zemiaky s májovou bryndzou a bylinkami

Suroviny


3 ks veľký zemiak
trochu soľ
trochu olivový olej
3 PL SABI maslo
200 g májová bryndza
2 PL kyslá smotana SABI
1 KL mletá paprika
½ KL čierne korenie
1 hrsť čerstvé cíbiky
½ hrste čerstvá majoránka
450 g acidofilné mlieko SAB

Postup


Umyté zemiaky aj so šupkou položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a vidličkou ich popre-pichujeme – husto z každej strany. Zemiaky posolíme, pokvapkáme trochou oleja, vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme 60 minút.

Upečené zemiaky necháme na chvíľu vychladnúť, aby sme sa ich mohli dotýkať. Prepolíme ich a vnútro opatrne vydlabeme do misky tak, aby sme nepoškodili celistvosť šupiek. Do misky ďalej pridáme SABI maslo, májovú bryndzu, kyslú smotanu SABI, papriku, čierne korenie a najemno nasekané bylinky. Suroviny spolu dobre vymiešame vidličkou do tuhej plnky.

Plnkou naplníme zemiakové lodičky zo šupiek a dáme zapiecť pri rovnakej teplote na cca 20 minút.

TIP: Podávame s pohárom acidofilného mlieka SABI.

čas prípravy

120 minút

počet porcií

4 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore