Pečené pirohy
Suroviny z produktov
Acidofilné mlieko 450 mlBifidové mliekoMaslo SABITvaroh mäkký hrudkovitýMlieko polotučné
Suroviny
750g polohrubej múky
500 ml acidofilného mlieka Sabi
2 KL sódy bikarbóny
2 KL soli
250 g masla Sabi
Plnka maková:
200 g maku
kryštálový cukor
slivkový džem
trocha vriaceho polotučného mlieka Sabi
Plnka tvarohová:
200g mäkkého hrudkovitého tvarohu Sabi
1 vajíčko
kryštálový a vanilínový cukor na dochutenie
Posýpka:
maslo Sabi
strúhanka
práškový cukor
Príloha:
bifidové mlieko Sabi
Postup
Z múky, acidofilného mlieka, sódy a soli vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na plát s hrúbkou 0,5 cm. Plát cesta rozkrájame na štvorčeky, ktoré striedavo naplníme plnkou (makovou, tvarohovou), preložíme a okraje pevne pospájame. Hotové pirohy poukladáme na vymastený plech. V rúre ich zapečieme asi 8 - 10 minút pri teplote 170°C do svetloružova. Upečené pirohy uložíme do misy. Pred podávaním ich krátko zavaríme vo vriacej vode. Po vybratí ich necháme odkvapkať a po odkvapkaní ich polejeme spraženým maslom a posypeme posýpkou (posýpka môže ale nemusí byť). K tomuto jedlu sa ako príloha výborne hodí bifidové mlieko.
Plnka maková:
Mak pomelieme a ochutíme cukrom. Zohrejeme mlieko, a keď začne vrieť, tak v ňom sparíme mak. Pridáme podľa chuti slivkový lekvár a z celej masy vytvoríme hustú plnku.
Plnka tvarohová:
Tvaroh rukou rozdrvíme na malé kúsky, pridáme vajíčko, kryštálový a vanilínový cukor podľa chuti a celé poriadne vymiešame.
Posýpka:
Na panvici rozpustíme maslo, pridáme k nemu strúhanku a miešame, aby sa nám obe suroviny spojili a vytvorila tak sypká zmes. Keď nám zmes trocha vychladne, pridáme k nej podľa chuti práškový cukor.
čas prípravy
60 minút
počet porcií
12 porcie
zložitosť
stredná
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.